10 izjemnih dejstev o peletih in kako jih uporabljati | Waltis

Lasten razvoj in proizvodnja peči že od leta 1991.

Brezplačno svetovanje glede ogrevanja.

Montaža kotlovnic na ključ po vsej Sloveniji.

Zanesljiv servis in podpora po vsej Sloveniji.

50% Subvencija na celotno investicijo.

10 manj znanih dejstev o peletih

Filip Part | 10.4.2022

1. Dan danes se s peleti po svetu ogreva približno 1.000.000 gospodinjstev oziroma objektov.

2. Strošek ogrevanja na pelete je primerljiv z 2-kratnim stroškom ogrevanja na kurilno olje. 4 tone pokurjenih pelet = 2000 litrov kurilnega olja.
3. Povprečni strošek ogrevanja na pelete je 750€.
4. Priporočeno je, da se kuri lesno biomaso, ki ima vlago manj kot 19%. Povprečje vlage v peletih je 10%. 
5. Najboljši čas nakupa peletov je pomlad. Najmanjše povpraševanje in najboljša kvaliteta.
6. Peleti iz mehkega lesa so enako kvalitetni kot peleti narejeni iz trdega lesa.
7. Trg ponuja različne vrste pelet z lastnostmi, ki se razlikujejo glede na uporabljeno mešanico lesa. Premer se giblje med 6 mm in 8 mm.
8. Lesni peleti so ekološko gorivo. So izkoristek lesa v največji možni meri in dosežejo čistejše zgorevanje, kot pri fosilnih gorivih.
9. Peleti imajo tudi tehnične prednosti pred neobdelanim lesom. Medtem ko ima kakovostni les kalorično moč 4,4 kW / kg (s 15%), je enakovredna vrednost peletov 4,9 kW / kg.
10. Peleti, ki so proizvedeni v mesecih, ko je največje povpraševanje, so v povprečju za 20% slabše kvalitete kot tisti, ki jih kupujemo izven kurilne sezone.

Te zanima več?

Kdaj izbrati toplotno črpalko in kdaj kotel na drva?

Toplotna črpalka ali uplinjevalni kotel na drva: kaj izbrat? Prednosti, slabosti in razglasitev zmagovalca Kako deluje TČ? Koliko prostora potrebujem? Stroški vzdrževanja Kako deluje kotel na drva? Glasnost in hrup Kaj vzame več časa? Kakšno hišo lahko ogrevam? Cena investicije Vzdrževanje Filip Part | 7.2.2023 Najprej: Kako deluje toplotna črpalka zrak/voda? Da bomo znali najprej

Potek montaže peči na drva od A do Ž

Potek montaže peči na drva od a do ž – kakšna moč je potrebna? – zakaj je potreben tudi hranilnik toplote?– zakaj je potrebna regulacija ogrevanja?– kako poteka kurjenje in kako pogosto? Ekipa Waltis | 15.11.2022 Želite prebrati še več vsebin o aktualnem dogajanju glede ogrevalnih sistemov? Oddajte svoj e-poštni naslov, na katerega vam bomo

Kako do subvencije za peči na pelete in drva

Peči na pelete in drva Ključni koraki za pridobitev subvencije Razpis Eko sklad | 74SUB-OB22 Prenos vloge za subvencijo za kotle na biomaso Prenos vloge za kredit Eko sklada za investicije za kotle na biomaso Filip Part | 6.2.2023 Pridobitev subvencije ni tako enostavna … Ker smo pri prenovi ogrevalnih sistemov pomagali že več kot

5 glavnih razlik med klasičnimi in uplinjevalnimi kotli na drva

5 glavnih razlik med klasičnim in uplinjevalnim kotlom na drva in kaj beseda uplinjevalni kotel sploh pomeni) Filip Part | 31.1.2023 Na tej spletni strani ste verjetno pristali, ker imate občutek, da je vaš stari kotel že malce dotrajan in bo počasi potrebna zamenjava ogrevalnega sistema. Ali pa je trenutni kotel, ki ga imate, še

10 manj znanih dejstev o peletih

10 MANJ ZNANIH DEJSTEV O PELETIH​ Filip Part | 10.4.2022 1. Dan danes se s peleti po svetu ogreva približno 1.000.000 gospodinjstev oziroma objektov. 2. Strošek ogrevanja na pelete je primerljiv z 2-kratnim stroškom ogrevanja na kurilno olje. 4 tone pokurjenih pelet = 2000 litrov kurilnega olja. 3. Povprečni strošek ogrevanja na pelete je 750€.

10 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom pelet

Brezplačni priročnik za uporabo najustreznejših pelet

Izpolnite obrazec in pridobite priročnik.

Pridobi brezplačno svetovanje in ponudbo takoj.

Izpolni obrazec in poklical vas bo Waltisov strokovnjak, ki vam bo svetoval glede optimalnega ogrevalnega sistema za vaše potrebe.

Spletna stran za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Z pregledovanjem spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Preberite več.