10 Manj znanih dejstev o peletih | WALTIS

10 manj znanih dejstev o peletih

10 MANJ ZNANIH DEJSTEV O PELETIH​

Filip Part | 10.4.2022

1. Dan danes se s peleti po svetu ogreva približno 1.000.000 gospodinjstev oziroma objektov.

2. Strošek ogrevanja na pelete je primerljiv z 2-kratnim stroškom ogrevanja na kurilno olje. 4 tone pokurjenih pelet = 2000 litrov kurilnega olja.
3. Povprečni strošek ogrevanja na pelete je 750€.
4. Priporočeno je, da se kuri lesno biomaso, ki ima vlago manj kot 19%. Povprečje vlage v peletih je 10%. 
5. Najboljši čas nakupa peletov je pomlad. Najmanjše povpraševanje in najboljša kvaliteta.
6. Peleti iz mehkega lesa so enako kvalitetni kot peleti narejeni iz trdega lesa.
7. Trg ponuja različne vrste pelet z lastnostmi, ki se razlikujejo glede na uporabljeno mešanico lesa. Premer se giblje med 6 mm in 8 mm.
8. Lesni peleti so ekološko gorivo. So izkoristek lesa v največji možni meri in dosežejo čistejše zgorevanje, kot pri fosilnih gorivih.
9. Peleti imajo tudi tehnične prednosti pred neobdelanim lesom. Medtem ko ima kakovostni les kalorično moč 4,4 kW / kg (s 15%), je enakovredna vrednost peletov 4,9 kW / kg.
10. Peleti, ki so proizvedeni v mesecih, ko je največje povpraševanje, so v povprečju za 20% slabše kvalitete kot tisti, ki jih kupujemo izven kurilne sezone.

Pridobi brezplačno svetovanje in ponudbo takoj.

Izpolni obrazec in poklical vas bo Waltisov strokovnjak, ki vam bo svetoval glede optimalnega ogrevalnega sistema za vaše potrebe.

Spletna stran za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Z pregledovanjem spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Preberite več.