Razvoj - Waltis - Ogrevanje na ključ | Kotli na pelete in drva

Lasten razvoj in proizvodnja peči že od leta 1991.

Brezplačno svetovanje glede ogrevanja.

Montaža kotlovnic na ključ po vsej Sloveniji.

Zanesljiv servis in podpora po vsej Sloveniji.

50% Subvencija na celotno investicijo.

Razvoj

Leta 2004

Hestia 30 in 30 B

Eden izmed prvih razvitih kotlov pri podjetju Waltis Hestia. Oljni kotel se deli v dve skupini, Hesita 30 in Hesita 30B (z bojlerjem). Zaradi vzdržljivosti in enostavnosti, te kotle v kotlovnicah najdemo še danes.

Leta 2004

Peletka 25

Pionir med slovenskimi klasičnimi kotli na pelete, ki je tržno zanimiv še danes. Na slovenskem trgu je delujočih že več kot 1200 kotlov, drugod po svetu pa ogreva že več kot 2000 domov. Izredna zanesljivost, enostavnost in tržno konkurenčna cena.

Leta 2008

VIVA Extreme 19/25/32

Uplinjevalni kotel, razvit leta 2008, ki je takrat zaradi svoje robustnosti in enostavnega delovanja lahko konkuriral najboljšim kotlom za centralno ogrevanje na trgu. Popolnoma delujočo Vivo Extreme v kotlovnicah najdemo še danes.

Leta 2009

Pellson X3

Prvi popolnoma avtomatiziran in samočistilen kotel na pelete kadarkoli razvit in narejen v Sloveniji. Pellson X3 je sistem, v katerem vsi procesi potekajo avtomatsko, pri tem pa ohranja svojo enostavnost.

Leta 2014

Pellson Doublefire

Dvokuriščni kotel na pelete in polena pri čemer je zgorevanje peletov popolnoma ločeno od polen. S tem sistemom se dosegajo višji izkoristi pri zgorevanju peletov in nižji izpusti emisij v ozračje. Omogoča avtomatski preklop med energentoma (ko drva pogorijo, se avtomatsko vžgejo peleti)

 

Leta 2016

Tehnologija Smartfire

Sofisticiran in ekološki koncept delovanja kurilnih naprav na lesno biomaso razvito s strani Waltis. Avtomatsko prilagajanje moči kotlov glede na potrebe objekta in optimizacija zgorevanja.

Pellson X3S in Pellson CC: Prilagajanje moči delovanja glede na potrebe objetka (7-35 kW). Optimiziranje zgorevanja na podlagi procesorskega avtomatskega prepoznavanja vleka dimnika. Prepoznavanje nasipne mase peletov (kratki/drobni/daljši/…) in prilagajanje dotoka zraka v kurišče. VIVA GT: Prilagajanje dotoka zraka v kurišče in optimizacija zgorevanja polen v kurišču. Rezultat je zmanjšana in kontrolirana poraba goriva, manjši izpust emisij ter škodljivih plinov v ozračje. Tehnologija integrirana v kurilne naprave Pellson X2/3 CC, VIVA GT 25/35, Pellson X15.

 

Leta 2017

Gorilnik WALTIS CC

Patentiran peletni gorilnik CC na podlagi avtomatskega čiščenja, katerega kratici CC pomenita circulation cleaning – v prevodu iz angleščine – krožno čiščenje.

Inovativni koncept zgorevanja peletov, pri katerem peleti v gorilnik prihajajo od spodaj navzgor (princip vulkana).

 

Sistem dosega izjemno nizke izpuste emisij v ozračje, obenem pa zaradi posebnega načina čiščenja omogoča uporabo tudi slabše kvalitete peletov.

 

Leta 2017

Pellson CC

Popolnoma avtomatski kotel na pelete. Na področju izpustov emisij v ozračje se ta kotel uvršča med najboljše kotle v Evropi. Prašni delci v izpustu so 4x nižji od dovoljene maksimalne vrednosti.

Leta 2017

VIVA GT

Po 9 letih testiranj in optimiziranj kotla Viva Extreme, smo se odločili za izboljšavo in razvoj novega – boljšega sistema  – VIVA GT. Kotel se od Vive Extreme loči po boljših materialih, izboljšanem zgorevanju polen (višji izkoristek, nižje emisije), integrirana SmartFire tehnologijo, povečano kurišče, povečana nalagalna odprtina, odstranjen sredinski del, obloženo kurišče z INOX paneli, zaščita šamotov.

Leta 2018

Pellson X3S - nadgradnja

Popolnoma avtomatski kotel na pelete. Na področju izpustov emisij v ozračje se ta kotel uvršča med najboljše kotle v Evropi. Prašni delci v izpustu so 4x nižji od dovoljene maksimalne vrednosti.

Pridobi brezplačno svetovanje in ponudbo takoj.

Izpolni obrazec in poklical vas bo Waltisov strokovnjak, ki vam bo svetoval glede optimalnega ogrevalnega sistema za vaše potrebe.

Spletna stran za boljšo uporabniško izkušnjo uporablja piškotke. Z pregledovanjem spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Preberite več.